Europas hurtigst voksende virksomheder

april 2, 2019 by Ingen kommentarer

Der er mange virksomheder i både Danmark og i Europa som gør det godt og har stor vækst. Alligevel har Europas vækstvirksomheder store udfordringer på vejen mod fortsat succes, og ingen kan bare læne sig tilbage for at nyde laurbærene. En af udfordringerne er for eksempel den potentielle forstyrrelsen fra Brexit. Men der er også gode muligheder for fortsat vækst, og ifølge Statista er der mange måder hvor innovative virksomheder kan øge indtægterne i et hurtigt tempo.

Statista er en førende leverandør af markeds- og forbrugerdata. De har hovedkontor i Hamborg og det er dem som står bag den årlige liste med Europas hurtigst voksende virksomheder, FT 1000. På denne liste finder du de europæiske virksomheder, der opnåede den højeste sammensatte årlige vækstrate i omsætningen mellem 2014 og 2017. I gennemsnit ligger væksten hos disse firmaer på 35 pct eller højere.

Teknologi Sektoren dominerer

FT 1000 har igennem de sidste par år været domineret af teknologisektoren, og det fortsætter på årets liste. Her finder du næsten 150 virksomheder på listen som er fra denne sektor, og så har vi ikke engang regnet med fintech- og e-handel kategorierne. De fleste virksomheder kommer fra Tyskland, men med den største befolkning i Europa, så er det egentlig ikke så mærkeligt. Når Statista skal afgøre hvilken placering virksomheden skal have på listen, så sker det gennem en kompleks procedure.

Statista benytter selskabs databaser og andre offentlige kilder til at identificere titusindvis af virksomheder i Europa som potentielle kandidater til FT 1000 listen. Dog er det værd at bemærke, at selv om de har hentet tal fra et enormt antal virksomheder, så er listen ikke fuldstændig, da nogle virksomheder ikke ønskede at gøre deres tal offentlige eller ikke ville deltage af andre grunde.

FinTech

FinTech er virksomheder inden for finansbranchen og her finder vi mere end 230 danske selskaber, som lever og stortrives. Antallet af Fintech virksomheder øger stadig, og långivere samt låneformidlere er ledende inden FinTech virksomheder i vækst. Man regner således med en tredobling af antal nye virksomheder inden denne branche siden 2016.

Mange af disse virksomheder har oplevet en eventyrlig vækst, og derfor er det helt naturlig at de vil finde vej ind på FT 1000 om et år eller to. Du kan se listen her over Europas hurtigst voksende virksomheder. På årets liste finder du danske virksomheder som ClickLearn, IT Minds og Biometric Solutions, alle virksomheder som har oplevet en omsætningsvækst på mere end 200 pct de seneste år.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *