Vil du låne penge, skal du tænke dig om

oktober 25, 2018 by Ingen kommentarer

Når man låner penge i banken, skal man altid give en garanti for, at man betaler pengene tilbage. Samtidig skal man infomere om præcist hvad det er man køber for pengene. Der er en del krav man skal opfylde. Typisk vil banken, udover at vide hvad man køber, også vide hvem man køber det fra. Dette er en måde at vurdere risikoen på. Låner man penge i banken, stiller man det pengene går til som sikkerhed. Køber man for eksempel en båd og sætter den som sikkerhed, sættes denne altså på ”højkant”. Kan man ikke betale pengene tilbage, vil banken altså kunne tage båden for i sidste ende for at få pengene tilbage igen. Hvis man altså har stillet sikkerhed i båden. Selvom de ansatte i bankerne som regel er ganske flinke, er det stadig en forretning. Deres arbejde handler i bund og grund om at tjene penge til banken. Netop derfor er der en masse love og regler, som de er nødt til at overholde. Heldigvis er de flinke til at forklare dig hvad du går med til, underskriver du papirerne. Vil man hellere låne uden at skulle stille en båd eller lignende til rådighed, kan man også dette. Man kan nemlig også lån penge uden sikkerhed.

Fordele og ulemper ved de to slags lån

Når man stiller en form for sikkerhed til rådighed, kan man typisk få en lavere rente end hvis man låner penge uden sikkerhed på nettet. Selvom dette selvfølgelig er en god ting, er der jo lige det med sikkerheden. For skulle man være så uheldig at miste sin indkomst, kan banken være nødsaget til at skulle sælge din ejendom. Dette er selvfølgelig kun hvis man ikke kan betale lånet tilbage. Der er klare retningslinjer, og disse skal man kunne forholde sig til.

Tager man et lån uden sikkerhed, også kaldet forbrugslån eller kviklån, er vilkårene anderledes. Her får man typisk en højere rente, da man ikke stiller noget som sikkerhed. Når man vil låne penge på denne måde, er det en meget anderledes oplevelse. Her behøver man ikke at arrangere et møde i banken, og forklare alle detaljerne. Man skal sådan set bare indtaste nogle oplysninger og hive sit NemID frem. Processen er ganske hurtig, og det kan derfor være en god ide at overveje hvad man vil først. Nogle steder kan man låne helt op til 400.000. Dette er uden sikkerhed. Får man pludselig en skør ide der kræver 250.000 for eksempel, skal man altså lige tænke sig om. For det går som sagt meget hurtigt, når man ansøger om at låne pengene. Fortryder man, er det lidt surt at stå i gæld med en lidt for høj rente oveni.

Der er både fordele og ulemper ved begge metoder. Og det kan være svært at forudse, hvad der vil være den bedste løsning på lang sigt. Det bedste man kan gøre, er at overveje det, og eventuelt søge rådgivning. For man kan aldrig vide, hvad fremtiden bringer.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *