Undgå konstante indkøb af arbejdstøj ved at vælge kvalitet

oktober 16, 2018 by Ingen kommentarer

Arbejdstøj til medarbejderne er i de fleste virksomheder en vigtig post i budgettet. Det gælder uanset om der skal tøj til medarbejderne i tøjbutikkerne eller til folkene på byggepladsen. Tøjet er med til at repræsentere virksomheden, hvorfor det er ekstremt vigtigt, at det udstråler det, som jeres virksomhed skal signalere til kunderne.

Det kan ikke betale sig at købe billigt arbejdstøj

Et helt andet aspekt er, at arbejdstøjet som så mange andre ting er en udgift i budgettet. Derfor gælder det også om at optimere posten. Et sted det kan gøres, er ved at vælge arbejdstøj af høj kvalitet frem for discount tøj. Det er da fristende, at det billige tøj ser pænere ud i budgettet til at starte med, men det kommer hurtigt til at blive indhentet af, at det skal udskiftes jævnligt.

Det gælder især, hvis der er tale om arbejdstøj, der bliver brugt til hårdt fysisk arbejde, som foregår udendørs i vind og vejr. Der findes en del brands på det danske marked, der producerer arbejdstøj af høj og god kvalitet. Her kan blandt andet nævnes:

  • Mascot
  • Helly Hansen
  • Blaklader
  • Snickers
  • Carhartt
  • Engel
  • Workzone
  • Kansas

Alle disse mærker er kendt for at designe arbejdstøj, der kan holde til at blive brugt under de danske vejrforhold. Går jeres medarbejdere udendørs i de kolde måneder, er det meget vigtigt, at de kan holde varmen. Ingen har lyst til at gå med stive fingre og fryse, og det giver heller ikke en positiv effekt på arbejdsindsatsen.

Vær kritisk over for de funktionelle detaljer i arbejdstøjet

Sørg derfor for at vælge arbejdstøj med gode kriterier. Noget af det, som der skal kigges efter er åndbarhed, vandsøjletryk og komfort. Åndbarheden er meget vigtig, da det er den der afgør, hvor meget fugt tøjet kan trække fra kroppen.

Går man udenfor i kolde temperaturer med en jakke med lav åndbarhed, så vil sved og fugt ikke blive transporteret væk fra kroppen. Når man så langsomt bliver våd under jakken, begynder man at fryse, og inden længe har du en syg medarbejder. Vær derfor altid opmærksom åndbarheden – det er meget vigtigere, end det ved første antagelse lyder.

Det danske vejr er ofte præget af blæst og regn. Sørg derfor for, at overtøjet er både vindtæt og vandtæt. Vandtæt er et vidt begreb. Vandtætheden bedømmes ud fra vandsøjletrykket. Det betyder, hvor meget vand tøjet kan klare, før det ikke længere er vandtæt. Et vandsøjletryk på 10.000 er meget godt betyder, at tøjet kan klare meget vand. Vær også sikker på, at overtøjet har tapede sømme, så vand ikke kan komme ind her.

Komforten er også meget vigtigt. Desto mere komfortable medarbejderne er, desto nemmere er det for dem at yde et godt stykke arbejde. Arbejdsbukserne skal have en perfekt form, så det er nemt at bevæge sig rundt i dem uden en masse modstand. Skal der bruges værktøj eller lignende, så gå efter nogle arbejdsbukser med gode lommer.

En investering i arbejdstøj af god kvalitet er en investering i medarbejdernes trivsel, hvilket er med til at optimere selve arbejdet.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *