Læg den rette PR strategi

august 25, 2020 by Ingen kommentarer

PR står for public relations. Som det ligger i navnet, har PR altså noget at gøre med de relationer, en virksomhed har, både internt og eksternt. Den måde relationer plejes og vedligeholdes, er i høj grad gennem kommunikation, så derfor bruges begrebet PR oftest til at beskrive en virksomheds kommunikation i det offentlige rum.

PR er et meget stærkt redskab, både i forhold til at øge kendskabet til din virksomhed, men også i forhold til at formidle virksomhedens historie, værdier og budskaber på den måde, I ønsker.

Derfor er det vigtigt at få lagt den helt rigtige PR strategi.

PR for dine produkter

Uanset om din virksomhed sælger fysiske produkter eller en form for ydelse eller service, har kommunikationen omkring det, I sælger, stor betydning.

Mange forbrugere laver research på nettet, før de beslutter sig for at købe noget. Hvis en virksomhed har fået dårlig omtale, eller hvis forbrugeren har svært ved overhovedet at finde omtale af produktet, vil de formentlig vælge det fra.

Når du lancerer et nyt produkt eller en ydelse, er det derfor vigtigt, at du får lagt en klar PR strategi. Den kan bl.a. indeholde pressemeddelelser, diverse events, deltagelse på messer eller samarbejde med influencers.

Kom igennem kriser med god kommunikation

I den digitale tid, vi lever i nu, er der endnu større risiko for, at man som virksomhed bliver ramt af en krise, end der har været før. Én enkelt dårlig anmeldelse eller uheldig situation kan gå viralt og nå ud til enormt mange mennesker.

Mange virksomheder bliver ramt af større eller mindre kriser, og de behøver ikke være altødelæggende. Den måde din virksomhed håndterer krisen, er det, der er afgørende for, hvordan virksomheden kommer igennem den.

Ved hurtigt at få lagt en PR strategi, hvor I identificerer jeres worst-case scenarier og lægger en plan for, hvordan I hurtigt kan reagere på dem, klæder I jer selv bedst muligt på.

Hold øje med dine PR indsatser

Det er ikke nok bare at lægge en PR-strategi for sin virksomhed og følge den slavisk. Man er også nødt til løbende at holde øje med, hvordan ens PR indsatser klarer sig ude i medielandskabet. På den måde kan du se, hvad der fungerer og, hvad der ikke fungerer. Herefter kan du så justere på din PR strategi.

Når du overvåger medielandskabet, får du også hurtigt en idé om, hvilke trends og tendenser der er aktuelle, og som din virksomhed måske kan hoppe med på.

Få hjælp fra professionelle

Det kan være svært at finde hoved og hale i ting som PR, kommunikation og markedsføring. Måske er det heller ikke din spidskompetence, og måske har du i virkeligheden mest lyst til at lægge din tid og din energi andre steder i virksomheden. Her kan det være en god idé at hyre et PR bureau, der kan hjælpe dig med at få lagt en PR-strategi og føre den ud i livet. På den måde er du sikker på, det bliver gjort af kompetente mennesker, der har masser af erfaring med i baggagen.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *