Har du også undret dig over, hvorfor printer toner er så dyr?

april 22, 2019 by Ingen kommentarer

Der findes i dag inkjet printere til et par hundrede kroner. De printer i bedste fotokvalitet og er lige så hurtige og præcise som deres store brødre. Problemet er bare, når printerpatronerne er tomme, kan du lige så godt smide hele printeren ud og købe en ny. Der medfølger nemlig altid patroner og det kan være billigst på den måde.

Laserprintere har ikke blæk, men toner. Det er et elektrostatisk, farvet og meget fint pulver. Det bliver ikke presset igennem små dyser som med inkjet. Laserprinteren overfører pulveret igennem valser der bærer en elektrostatisk version af billedet. Pulveret bliver tiltrukket valsen en farve ad gange. Derefter bliver pulveret fikseret med andre valser, med tryk og varme.
Det er en uhyrlig præcis teknologi, i begge tilfælde.

Prisforskellen kan være enorm

Hvis du har fx en Brother laserprinter kan du opleve at de originale patroner er dyrere end selve printeren. Skal du derfor smide printeren ud? Det ville være en skam. Sådan en laserprinter er et teknologisk mirakel. Den indeholder mange dele i allerhøjeste kvalitet. Og så belaster det miljøet enormt, hvis vi bare købte en ny printer hver gang patronerne er tomme.

Løsningen kan være, at du køber kompatible patroner. De findes til alle mærker.
Den originale Brother toner indeholder toner pulver i den bedste kvalitet. Til hverdagsbrug har du slet ikke behov for den slags kvalitet. Original Brother toner giver tryk der er vandfaste, med farver der aldrig blegner, og som aldrig smitter af.

Det er fint når du har brug for den slags kvalitet. Men oftest er det ikke nødvendigt. De billigere kompatible patroner til Brother er næsten lige så gode. Kun næsten, men det er normalt mere end tilstrækkeligt.

Hvor kommer prisforskellen fra?

Der er flere grund hvorfor original Brother toner er meget dyrere end de kompatible patroner. Det ene er, at de kompatible tit genanvender tomme patroner og fylder dem med ny toner. Det andet er, at kompatibel toner er billigere fordi den ikke er af den samme allerhøjeste kvalitet. Men som sagt, er det til normalt brug slet ikke et problem. Kun når du har brug for tryk i den allerhøjeste kvalitet som skal bruges i mange år, har du brug for original Brother toner.

Den tredje grund er, at der er en stor konkurrence på printermarkedet. De forskellige fabrikanter kappes om markedsandele ved at underbyde hinanden på printernes priser. Nogle gange taber de endda penge når de sælger printere.
Disse tab indhenter de så igen igennem forhøjede priser på tonerpatronerne.

Er det smart?

Fra printerfabrikanternes side er det. Når du først har købt en Brother printer, så har du også brug for Brother toner. Det kan de andre mærker så ikke mere konkurrere om. Canon må jo ikke sælge dig Brother toner.

Set fra forbrugerens side er det meget irriterende at skulle betale overpriser. Men heldigvis er der en vej udenom, med de billigere kompatible patroner. Set fra miljøets side, er det grotesk og ekstremt ødelæggende at printerne er så billige at de skal smides ud hver gang patronerne er tomme. Derfor gør du ikke kun dig selv en tjeneste ved at købe kompatible Brother tonerpatroner, men også miljøet og os alle sammen.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *