Fjern skæmmende graffiti fra din virksomheds bygninger

november 29, 2018 by Ingen kommentarer

Som firma har man selvfølgelig meget æresfølelse og stolthed omkring langt de fleste elementer ved ens brand. Det gælder både produkterne eller den service, man leverer, sine ansatte, sin hjemmeside, sit visuelle udtryk, og ikke mindst de bygninger, som man sidder i.

Og der er god grund til at lægge vægt på disse ting, for hver og en af dem repræsenterer firmaet på den ene eller den anden måde. Det er nogle af de ting, som kunderne ser og lægger mærke til, og derfor skal de helst være i orden.

Hærværk kan ske

Desværre er det langt fra alle, som tænker på dette, og det kan give nogle ærgerlige situationer. Unge bøller, vandaler eller endda kunstnere, som er ude med spraydåsen, ser nemlig ikke en virksomheds lokaler eller varevogne som branding eller et vigtigt produkt for en masse mennesker.

De ser dem i stedet som et tomt lærred, som de kan overmale, som de nu engang har lyst til. Desværre er de ting, de maler, meget sjældent noget, som går særlig godt i spænd med et seriøst firma, som gerne vil virke troværdigt over for kunderne. At få malet graffiti på kontorlokaler, lager eller lignende i løbet af natten, kan derfor være katastrofalt.

Hvad er graffiti?

Graffiti er egentlig en bestemt udtryksform eller et bestemt kunstnerisk håndværk. Men det er desværre også blevet et, som i høj grad bliver benyttet af destruktive bøller, som godt kan lide at ødelægge og markere ting, når de keder sig.

Ikke alt graffiti har derfor nogen kunstnerisk intention – meget af det er bare fyld og en markering af territorium. Derfor er det tit nogle underlige skrifttegn og seksuelt eksplicitte tegninger, der er tale om. Og dem vil man som firma gerne af med hurtigst muligt, hvis uheldet skulle ske.

Sådan fjerner man graffiti

De spraydåser, som de fleste graffitimålere benytter sig af, indeholder en maling, som er meget stærk og meget svær at få af. At gå ud med klud og skuresvamp selv vil derfor sjældent have særlig gavnlig resultater. Det er derimod en god idé at få professionel hjælp.

Der findes en række utrolig dygtige firmaer, som arbejder med at fjerne graffiti fra facader. De har mange års erfaring med mange forskellige typer af maling, og de vil derfor vide præcis, hvad de skal gøre. Derudover kan de også give gode råd og tips til, hvordan man undgår at noget lignende sker igen. Du kan læse mere om det her.

Vær proaktiv i forhold til graffiti

Desværre er der ikke vildt meget, I som virksomhed kan gøre for at forebygge, at i bliver ofre for graffitimalerne. Det er nemlig tit enormt tilfældigt, hvem der lige er uheldige. Selvfølgelig kan man gøre det svært for bøllerne at komme tæt på lokalerne.

Man kan også sætte overvågning op. Men det er også ærgerligt at lade sig dominere helt af frygten og skabe en arbejdsplads, hvor ingen føler sig velkomne. Det er derfor bedre at sende et signal ved konsekvent at fjerne eventuelt graffiti så ophavsmændene kan se, at det ikke bliver tolereret.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *