Det bliver mere normalt at arbejde med virtuelle medarbejdere

Hvis udviklingen i erhvervssektoren i USA kan overføres direkte til Danmark, så vil det med tiden blive mere normalt, at fimaerne ansætter folk på projektbasis som freelancere. Ifølge Forbes så har mere end 57 millioner mennesker i USA nemlig udført freelancearbejde i 2017. Dette svarer til hele 36% af arbejdsstyrken.

Udviklingen i USA giver typisk et godt fingerpeg om, hvordan udviklingen vil blive i resten af Vesten. I Danmark er antallet af kontrakt- eller projektansatte freelancere og virtuelle assistenter også i stigning.

At arbejde som freelancer og selvstændig har en række store fordele fremfor at arbejde som fastansat i et firma. Nogle af fordelene kan opsummeres som følger:

Den enkelte freelancer oplever typisk større arbejdsglæde ved at have større frihed over sin tid ved at arbejde som selvstændig. I løbet af en arbejdsdag vil der typisk kun være relevante møder foruden færre afbrydelser. Dette fører til mindre tidsspilde. Som freelancer kan man derfor arbejde mere fokuseret og derfor i princippet nå mere på  en arbejdsdag. Samtidig har man som freelancer større ejerskab over opgaverne og ens udvikling. Alt dette sikrer, at freelanceren altid er topmotiveret for at udføre et godt stykke arbejde.

Hvilke opgaver kan en online freelancer varetage?

Forskellige online freelancere kan tilføre din virksomhed rigtig meget værdi. Et team af forskellige freelancere eller konsulenter vil kunne dække hele din virksomheds pallette af behov i forhold til dine erhvervsopgaver.

Således vil du kunne hyre konsulenter til at hjælpe dig med at få flere salg. Dette kunne eksempelvis være egentlige sælgere, som kan tage samtalerne med dine potentielle kunder for dig over telefonen. Du ville også kunne ansætte freelancere eller konsulenter til at optimere din hjemmeside eller stå for din markedsføring online. Du vil endda kunne hyre din revisor ind via nettet til at stå for udarbejdelsen af dit regnskab.

Det smarte ved dette er selvfølgelig, at du ikke har behov for på noget tidspunkt at skulle finde kontorplads eller udarbejde ansættelseskontrakter for dine freelancere og konsulenter. Typisk er de fleste konsulenter over nettet nemlig timeaflønnede og arbejder blot for dig på projektbasis.

Her kan du finde en virtuel projektmedarbejder

På hjemmesider som Upwork.com eller Worksome.dk har du som virksomhedsejer adgang til et væld af forskellige konsulenter og selvstændige. Du kan oprette dine opgaver her, og så vil de forskellige freelancere byde ind på opgaverne med et tilbud og en pris.

Ofte er det en god ide at satse på et længerevarende samarbejde, så dine fjernarbejdere rigtig lærer at forstå din virksomhed. Dette vil du som erhvervsperson opnå langt de fleste fordele ved. Din online arbejder vil nemlig kunne gøre sit arbejde bedre jo mere han eller hun kender til dit firma, dine ydelser og dine krav.

Du kan også finde en online assistent her. Derved undgår du at skulle oprette en profil på et af de store freelancer sites, men kan indgå i en dialog med det samme med en kompetent freelancer. Dette gør det nemt for dig hurtigt at finde ud af, om der er et match mellem dit behov og de ydelser, som den pågældende virtuelle assistant tilbyder.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *