Den bedste og sjoveste teambuilding aktivitet: Mystery room

april 20, 2019 by Ingen kommentarer

Det kan være både sjovt og gavnligt at have arrangementer med fokus på teambuilding på arbejdspladsen. Men ofte kan det være svært at finde ud af, præcis hvilke former for teambuilding aktiviteter, som ville være relevante.

Heldigvis er der en ny form for teambuilding, som er både underholdende og passer til langt de fleste typer af arbejdspladser og medarbejdere.

Har I ikke prøvet mystery room, så burde I kraftigt overveje det til jeres næste arrangement. Læs med her, og få mere at vide om, hvad mystery room er, og hvordan det kan gavne jeres arbejdsplads.

Hvad er et mystery room?

Mystery room er en underbetegnelsen for den fælles kategori af ”escape rooms”, som så dagens lys for første gang i USA for knap 10 år siden.

Kort fortalt går alle escape rooms ud på, at man bliver placeret i et fysisk rum, hvor man skal løse opgaver, puslespil eller gåder på tid for at komme ud af rummet og vinde spillet. Typisk har man blot 60 minutter til dette, og opgaverne fordrer både samarbejde og forskellige kompetencer såsom logik, rationale, opmærksomhed, opfindsomhed eller noget helt fjerde.

Mystery rooms har traditionelt set mere fokus på gåder og selve mysteriet i spillet. Der vil ofte blive lagt vægt på både baggrundshistorien, kulisser, detaljer og rekvisitter.

Hvorfor er mystery room godt til teambuilding?

Et mystery room egner sig særligt godt til teambuilding netop fordi det fordrer samarbejde. I lærer nogle nye sider af hinanden at kende, og I får mulighed for at tænke ud af boksen og tænke sammen som et hold. Rent psykologisk er det meget styrkende for fællesskabet, når vi har en udfordring vi skal løse sammen, hvor alle kan hjælpe til for at nå målet.

Netop derfor egner mystery rooms sig særligt godt til forskellige slags teambuilding – det kan både være onboarding af nye medarbejdere, fusion af forskellige afdelinger, eller som en social begivenhed, der kan bringe jer tættere sammen.

Mystery rooms egner sig utroligt godt til alle personer, som holder af at løse små opgaver, og kan lide at blive udfordret til at tænke anderledes end de plejer. Det kræver ingen særlige forudsætninger at deltage i et mystery room, og faktisk kan det være en fordel med en sammensætning af forskellige personer på et hold, som kan supplere hinanden.

Hvilke virksomheder kan lave teambuilding i et mystery room?

Kort sagt egner mystery rooms sig til alle typer af virksomheder. Uanset om I sidder på kontor, arbejder i produktionsenheder, på lager, i transportindustrien eller noget helt femte vil et mystery room kunne give jer en fantastisk dag med underholdning og masser af teambuilding.

Det eneste I skal være klar på, er at blive udfordret, tænke på nye måder og lægge mærke til detaljerne. Somme tider vil svarene på gåder og puslespil være komplekse og kræve fælles tankeprocesser, andre gange vil de være så åbenlyse, at I overser dem i første omgang.

Der findes mange mystery rooms overalt i Danmark, som har forskellige temaer og sværhedsgrader, så I kan med garanti nemt finde noget, som passer til jeres smag og virksomhed.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *