Alt du skal vide om ETF

oktober 31, 2018 by Ingen kommentarer

Hvis man nævner investering, opstår der med det samme billeder af den travle amerikanske børs og mænd i stive jakkesæt i folks tanker. Det behøver dog ikke at være tilfældet. Det at handle og investere i aktier er blevet langt mere tilgængeligt for ganske almindelige mennesker. Selvom du ikke har modtaget undervisning på Copenhagen Business School, så kan du sagtens følge med.

Det kræver dog, at man lærer de fagtermer, der er inden for disciplinen, og at man følger med på markedet. Det kan være nemt at sige fra, så snart man bliver ramt af denne mur af mærkelige begreber og den intimiderende mængde af nyheder, der dagligt flyder ind.

Hvis man evner at bestige den stejle læringskurve, der er i starten, bliver det pludselig meget nemmere at overskue og sortere i de mange informationer. Det bliver tydeligt hvad der er en god beslutning og hvilke investeringer, der er dømt til at ende i et tab.

Det er denne klarhed, der har betydet, at nogle mennesker har kunnet leve af at investere. De har brugt usigeligt meget tid på at følge aktivt med i markedet. De kender alle de økonomiske teorier og har et væld af kontakter inden for erhvervsverdenen. Hver eneste gang de træffer en beslutning, er der mange penge på spil, og alle de førnævnte kompetencer er afgørende i beslutningsprocessen.

Det er dog ikke sikkert at du har hverken tid eller lyst til at bruge så meget tid på dine investeringer. I så fald kan investeringer i aktier hos enkelt børsnoterede virksomheder stadig virke næsten som gambling. På mange måder er det også tilfældet. Det er umuligt at forudsige kursen på en enkelt aktie.

Invester i en ETF

Man kan imidlertid sagtens sige noget mere generelt om markedet som et hele. I de sidste halvtreds år er markedet for eksempel gået bemærkelsesværdigt meget op i værdi. Har man en bredere portofolie, betyder det ikke det store om en af aktierne falder en smule, så længe markedet generelt stiger i værdi.

Det kan man opnå med en såkaldt EFT. ETF står for exchange traded fund. Altså en børshandlet fond. Du kender måske disse investeringsfonde fra for eksempel banken, der ofte tilbyder en forvaltet fond af værdipapirer. Til forskel fra de aktivt forvaltede fonde, der tilbydes af danske banker, er en ETF passiv. Det betyder, at der ikke sidder bankfolk, der konstant ændrer i fondens sammensætning.

Ved en ETF mindskes risikoen i stedet ved den store mængde investorer. Selvom du kun er dig selv, har du i kraft at ETF en enormt bred portofolie.

Fordelene ved at investere sin formue

Med en ETF går man heller ikke glip af de mange fordele, der kan være i at investere sin opsparing. Det er faktisk direkte dumt ikke i det mindste at investere en smule af sin opsparing, da værdistigningen på markedet ofte er langt højere end renten på en bankkonto.

Ved at investere i en ETF kan du få suset og profitten fra at være en investor uden den samme risiko.

Vil du vide mere? Så klik her.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *