Skrot de gamle industrikøleskab og hjælp miljøet

kød på frost

Med den teknologiske udvikling er vi i stigende grad blevet i stand til at undgå at skade miljøet. Dette gælder også inden for hvidevarer, der ellers bruger rigtig meget energi udover at kunne indeholde skadelige stoffer. Dette har desværre vist sig at være sandt inden for køleskabe, der er erhvervet før 1995. Her er stoffet freon blevet brugt som kølemiddel og det er af en gasart, der er skadelig for vores ozonlag. Vil man derfor gøre noget godt for miljøet og derfor sig selv, kan man vælge at anskaffe sig et nyere køleskab. Det er muligt at se eksempler på industrikøleskabe her.

Med et nyt industrikøleskab skåner du naturen for farlige gasser

Ældre køleskabe indeholder et kølemiddel af en såkaldt CFC-gas. Det er en kunstigt fremstillet gas, der består af kemiske forbindelser mellem klor, fluor og kulstof (på engelsk: chlorofluorocarbon og derfor CFC). Man troede, at det var en god måde at fremstille en billig drivgas på, men det viste sig dog desværre at have alvorlige konsekvenser for vores miljø. Forskere kunne senere påvise, at brugen af CFC-gasser skadede vores ozonlag. Det er desuden en drivhusgas, der er med til at øge den globale opvarmning på samme måde, som vi kender det fra CO2. Heldigvis, kan man sige, findes det ikke i så store mængder og bidrager derfor langt mindre til global opvarmning. Hvis man vælger at afskaffe sit gamle køleskab, er det vigtigt at det ikke bliver kørt på forbrændingen sammen med det almindelige affald. Frigives gasserne i naturen sker skaden på miljøet og det er derfor vigtigt, at dette går til på forsvarlig vis.

Afskaf det gamle industrikøleskab til fordel for et nyt

Vælger man at afskaffe sig med sit køleskab, der er købt før 1995, så er det vigtigt, at det sker på den rigtige måde. Det kan afleveres på en genbrugsplads, hvor de derefter skal sendes til specialbehandling, så man kan fjerne de skadelige kølemidler og genbruge jern, metal og andre dele. Når det angår store industrikøleskabe, så spiller energiforbruget en væsentlig rolle. Hvidevarer er særligt notoriske for at kræve en masse strøm og det gælder også i dette tilfælde. Man kan med fordel og på sigt vælge at anskaffe sig en nyere model, der er mere energieffektiv end de ældre. På denne måde skåner man miljøet og er med til mindske forurening. Der er penge at spare på elregningen og man hjælper derfor miljøet på samme tid med, man sparer penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *