Batterier, Stempler og SMS gavekort: 3 specielle brancher, man ikke lige tænker over findes

Der findes rigtig mange forskellige brancher. Mange af dem er nogle de fleste af os kender og støder på mere eller mindre ofte i vores hverdag, men der er også de mere specielle brancher, de fleste af os ikke støder på særlig tit og som man måske egentlig ikke tænkte over eksisterede. Et par gode eksempler er stempler, SMS gavekort og batterier.

I det følgende vil der komme en kort præsentation af hver branche, samt en række virksomheder, som beskæftiger sig i hvert enkelt branche – flere af dem har gjort det i mange år.

Batterier

De fleste af os bruger batterier hver dag, mange flere end vi måske egentlig tænker over. Der er batterier i vores telefoner, bærbare computere, fjernbetjeninger, biler, vægge urer og mange mange flere ting. I vores samfund er vi meget afhængige af batterier, og skulle vi klare bare et par dage uden batterier, ville vores hverdag se noget anderledes ud og være noget mere besværlig.

Mange køber bare deres batterier i supermarkedet eller elektronik-forretninger, men faktisk findes der en række virksomheder som har gjort det til deres levevej at sælge batterier, og kun batterier (næsten). En af de største i Danmark er BatteryStore & More, som både har en webshop og fysisk butik, som ligger centrum af Odense. Batterystore har eksisteret i mange år og er en af de eneste batteri-virksomheder i Danmark der har en fysisk butik, hvor de sælger batterier – altså en almindelig detailforretning, bare med batterier.

SMS gavekort

De fleste af os har prøvet at købe et gavekort til en eller anden forretning når man er for sent ude, eller ikke ved hvad man skal give, i gave. De seneste år er der så dukket flere virksomheder op der sælger gavekort online, samt oplevelsesgavekort – også online. Den udvikling er fortsat, sådan at man i dag kan købe gavekort på SMS, hos Sendentanke.dk. – Det har virksomheden Sendentanke.dk specialiseret sig i, og tilbyder over 100 forskellige gavekort, som SMS gavekort. Det vil sige at man lige efter at have købt gavekortet får det sendt på en SMS, også er man klar til at bruge det.

Det er især en nem måde for chefer at belønne medarbejdere der giver den en ekstra skalle, arbejder over, eller på anden måde har gjort sig fortjent til en lille ting. Det tager 1 minut at købe det og medarbejderen har det 1 minut efter.

Stempler

Stempler kender vi alle sammen også. Der er nok ikke så mange af os der bruger dem mere, men før i tiden blev der brugt rigtig mange stempler rundtomkring i virksomheder. Der bliver stadig brugt stempler, i nogle brancher meget mere end andre. I årenes løb har der været mange stempel-virksomheder, men i dag er der ikke mange tilbage. En af de største danske stempel-virksomheder, som der også går længst tilbage er Nydan Stempler, vi skal helt tilbage til 1878, for at se det første stemple virksomheden producerede.
Siden da er der selvfølgelig sket meget, der er blevet skiftet navn, fusioneret, og lign., og på den måde er Nydan Stempler blevet til den virksomheden de er i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *